lunes, 13 de mayo de 2013

LES PORTES DEL SOMNI: el camí a la fundació de l’Imperi al MNAT



Dos recitals escènics dels llibres IV i VI de l’Eneida, de Virgili
TeclaSmit-Teatre popular
Tercer recital de Clàssics a Escena. En aquesta ocasió dos recitals, lligats pel tronc de l’Eneida de Virgili. Un centrat en el llibre quart, sobre la reina Dido i el seu tràgic amor envers Eneas que l’abandona per anar-se’n a Itàlia a fundar Roma. L’altre, sobre el viatge d’Eneas a la Ultratomba de l’Orc per parlar amb el seu pare, abans d’emprendre aquesta empresa quimèrica. 
Després d’haver posat veu a paraules de Ciceró, Sèneca, Cèsar, Tàcit, Plató, Catul, Titus Livi, en els dos darrers muntatges –“La imprevista” (sobre els conflictes de poder i l’exercici d’aquest en època de Juli Cèsar) i “Ave Salve” (en el qual, partint de la pedra escrita, es feia una reflexió sobre la vida i la mort) –, els actors de TeclaSmit posen fil a l’agulla per enfrontar-se al repte d’interpretar Virgili recitant la gran dels clàssics, l’ENEIDA, començant pel viatge a l’Avern, que es posa en escena en el marc de la Necròpolis Paleocristiana, amb motiu de la seva reobertura.
Per eixir del món d’ultratomba, les PORTES DEL SOMNI, són dues. Per una hi surten les ombres reals; per l’altra, de vori, lluminosa, els Manes hi deixen sortir les il·lusions irreals, els somnis. És per aquesta darrera que Eneas surt del seu viatge a l’Avern just arribat a les ribes d’Itàlia disposat a conquerir-la.
Programació:
“OMBRES: el viatge d’Eneas a través de les gorges de l’Avern”
Recital escènic sobre el Llibre VI de l’Eneida.
Data: 18 de maig de 2013
Hora: 24 h
Lloc:
 Necròpolis Paleocristiana de Tarragona (Av. Ramón y Cajal, 84)
Sessió especial oferta en el marc de la Nit dels museus 2013 i amb motiu de la reobertura de la Necròpolis Paleocristiana.
“CAP A LES OMBRES: el suïcidi de Dido”
Recital escènic del llibre IV de l’Eneida.
Data: 31 de maig de 2013
Hora: 22  h
Lloc:
 Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5)
“OMBRES: el viatge d’Eneas a través de les gorges de l’Avern”
Recital escènic sobre el Llibre VI de l’Eneida.
Data: 1 de juny de 2013
Hora: 22 h
Lloc
: Necròpolis Paleocristiana de Tarragona (Av. Ramón y Cajal, 84)
Activitats gratuïtes, fins a cobrir aforament.

No hay comentarios: