viernes, 9 de marzo de 2012

David Puertas, tot per la música.

El dissabte a l’Escorxador de Ribes David Puertas va començar dient que no parlaria de música clàssica que parlaria de MÚSICA. I va parlar, va tocar i ens va emocionar a tots. Hi va haver moments màgics en els que va tocar acompanyat per la seva família, especialment un, quan la Glòria va cantar el romanç “El testament d’Amèlia”.
Ens va dir que la música és repetició, variació i contrast, va parlar de Luthiers, de formes, d’estils, d’inspiració, de la influència de la música popular en la música. Va dir que la música es pot sentir sense cap informació, només deixant-se portar i emocionant-se; també, però, que si tenim informació prèvia de l’autor i l’obra, pot millorar la nostra percepció musical –cal llegir els programes de mà dels concerts–. Va explicar moltes anècdotes amb humor i ironia que apropen la música clàssica al públic: perquè en David és un gran comunicador i divulgador musical, i de seguida es posa el públic a la butxaca.
Finalment, va presentar-nos el seu darrer treball Notes de concert un recull d’articles sobre música i músics catalans. Les il•lustracions del llibre han estat fetes per la Laura Borràs. Les originals estaven exposades a l’Escorxador i vam poder gaudir-ne d’elles. Una vetllada de les que fan aficionats, on el públic s’ho va passar molt bé i va aprendre coses noves i interessants al voltant del món de la música.
David and family, moltes gràcies per la vostra generositat i el vostre afany per la música.
J. Ruiz Dugo

No hay comentarios: