domingo, 30 de mayo de 2010

CONFERÈNCIA DE TERESA COSTA-GRAMUNT

El dissabte 22 de maig a l’Escorxador de Ribes vam celebrar el cinquè aniversari de corliterari amb una convidada de luxe que ens presentà el també escriptor Juan Carlos Borrego, la Teresa Costa-Gramunt qui sota el títol de “Llegir i escriure una via de coneixement” va donar-nos una magnífica conferència i tota una lliçó del seu saber. Va començar per parlar-nos de manera senzilla de la seva infantesa i dels seus primers contactes amb els llibres de prèstec de la biblioteca del seu barri. Llegia tot allò que li queia a les mans des de biografies, llegendes fins i tot mística. Si alguna cosa o paraula no entenia, llavors anava al diccionari, eina imprescindible en aquesta etapa. Encara no era adolescent que els diumenges el matí anava al Mercat de Sant Antoni, allí hi trobava tota mena de llibres vells, alguns d’ells veritables tresors que encara guarda. A l’escola guanyava tots els concursos de redacció, li agradava escriure històries inventades o reals, llegendes i també algun poema. Aquests foren els seus inicis i actualment és Mestra en Gai i Saber pels Jocs Florals de la Ginesta d’Or de Perpinyà, ha estat guardonada amb diversos premis i ha publicat al voltant de trenta llibres entre assaigs, narracions, poemes i prosa poètica. Els llibres són “finestres ofertes” així ens els va definir. L’entusiasme amb què parlava ens el va contagiar per seguir llegint i escrivint i poder continuar donant vida a aquest corliterari ja que la “continuïtat és un patrimoni a costa de constància” Felicitats a tots per aquest cinquè aniversari Anna M. Garriga

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Con estas líneas quiero expresar mi agradecimiento a la escritora, Teresa Costa-Gramunt
por la excelente ponencia que nos obsequio a los tertulianos de CorLiterari.
Su lenguaje, sencillo y directo, sabe llegar a todos, lo cual queda reflejado en su extensa obra literaria .También nos hizo participes de sus primeras experiencias con los libros y de cómo se inicio en el camino de la escritura, contagiándonos y fomentando en todos su gran entusiasmo por la lectura.
Ha sido un acierto la participación de Teresa Costa-Gramunt en el 5º aniversario de CorLiterari que se celebró el pasado 22-05-2010.
Quiero dar las gracias a todos los que desde el anonimato, con trabajo y dedicación, están haciendo posible que Cor Literari brille con luz propia y que a lo largo de estos años ya se conozca y se este consiguiendo un intercambio y colaboración cultural con otras poblaciones como Sitges y Vilanova.
Gracias a todos por este día tan emotivo.
K.

cesar dijo...

Los que hemos tenido la suerte de conocer a esta excelente escritora y mujer, reconocemos en su manera de escribir, el alma de la musa que logra llenar de paz los corazones de quienes han caminado por sus líneas.
Gracias Teresa por tu legado

César Macías