Des d'aquest blog volem felicitar la nostra tertúlia germana: La Tertúlia Bohèmia del Cafè Roy de Sitges amb motiu del seu quinzè aniversari i de manera especial el seu impulsor i conductor Albert d'Albert. Malgrat la dificultat que genera portar endavant aquest tipus de projecte Albert d'Albert ha sabut sorprendre cada setmana amb la presència d'algún convidat i ha aconseguit que la Tertúlia del Cafè Roy sigui ja un clàssic a Sitges. FELICITATS !!!
Reproduïm la crònica del 8 de març a L’Eco de Sitges.
Ainversari de la Trobada Bohèmia
Lácte és presidit per l’alcalde Jordi Baijet, que reconeix la constància i tenacitat a favor del debat i el diàleg.
Han passat ja 15 anys des que el diàleg i la convivència es van enfortir a Sitges, a través del naixement de la Trobada Bohémia del Roy. Inicialment anava a durar quatre dies, hi havia aleshores molía competència en aquest camp, i hi havia un llarg treball a l'hora de buscar contertulians de gran alçada. Parò poc a poc, gràcies a la fidelitat dels seus integrants i el seu conductor, el pintor Albert d'.Albert, van aconseguir que aquesta trobada bohémia del Roy, fos un clàssic, gairebé un fenòmen social, i l’impulsor de moltes iniciatives culturals i associatives, a més de sorprendre cada setmana amb la varietat de propostes dels convidats.
El passat dijous la Trobada Bohèmia del Cafè Roy va volar celebrar el seu aniversari, presidida per l’alcalde Jordi Baijet, que va recordar que en aquells inicis de la trobada ell era regidor de cultura i valedor de les propostes que ajudessin a enfortir el món del diáleg i a conèixer propostes noves, a més del gran ambient integrador i de fer nous amics.
Tampoc hi podia faltar el bon amic Josep Mª Matas que va recordar com la Trobada Bohèmia del Roy va prendre d'alguna manera el relleu d’aquelles inoblidables vetllades literàries de l‘escriptor del mes, que van fer portar a Sitges multitud de personalitats del món de la cultura. Una iniciativa relacionada amb l’intercanvi d'opinions que van quedar accentuades amb une nova iniciativa cultural, que va coincidir amb uns moments de gran fervor cultural, degut a l’aniversari de les Festes Modernistes.
El moderador d'aleshores i que ha continuat fins el moment, Albert d'Albert, conjuntament amb la pintora Blanca de Nicolás, va destacar sobretot la vinculació de la trobada amb l'actualitat i la consciència social, de caràcter mediambiental amb la plataforma Els Colls Miralpeix, la condemna al segrest i posterior assassinat per part d'ETA de Miguel Angel Blanco, i la cruel guerra de Bòsnia. Altres moments a recordar van ser les vetllades literàries i un gran esdeveniment que va estar a punt de celebrar-se: la presència del gran escriptor Gabriel García Márquez, que es va anul.lar a última hora.
Amb la presència dels contertulians més fidels, es va fer esment que en cerca manera tots els presents són una mica artistes i amants del diàleg.
Després, com en qualsevol fasta no hi podia faltar la "teca", amb unes delicioses empanades gallegues, la queimada i el bon vi. Un merescut brindis cap a una tertúlia bohèmia, exemplar no només a Sitges sinó arreu de Catalunya. Poques vegades podrem aprendre tantes coses, simplement reservant un espai del dijous per anar al Roy.
Albert Roca
No hay comentarios:
Publicar un comentario