lunes, 29 de octubre de 2012

Ciència a l’Escorxador: “L’Accelerador de partícules del CERN” a càrrec del Doctor en Física, Josep Llosa i Carrasco, de la Universitat de Barcelona.


Dissabte, 3 de novembre a les 19 hores, el físic Josep Llosa ens parlarà de l’Accelerador de partícules CERN.

Què és? i sobre tot, per què serveix?

 És una eina per explorar l’estructura íntima de la matèria, a l’escala més petita.

 Parlarem dels àtoms, com a primer nivell d’aquesta estructura microscòpica —a l’escala de la milionèsima de mil.límetre—i  després de l’estructura subatòmica —un món deu mil vegades més petit encara.

 Repassarem també quins indicis ens han portat a concebre que la matèria està feta d’àtoms i partícules encara més fonamentals, i de quins instruments disposem per escrutar-la a escales tan petites. Els acceleradors de partícules com el del CERN (Centre Europeu de Recerca Nuclear) només són una d’aquestes eines.

Josep Llosa i Carrasco és doctor en Física per la Universitat de Barcelona, fa de professor de Física Teòrica des de 1978 a la mateixa universitat. Ha ensenyat Teoria de la relativitat, Física quàntica i matemàtiques.
Com que a la universitat l’ensenyament va acompanyat de d’investigació, ha treballat bàsicament  en Teoria de la relativitat i Física matemàtica.


No hay comentarios: