jueves, 2 de febrero de 2012

Antonio Martínez Juárez, DAITANO amb "Cuentos sin cuento" al Cafè de l'Art del Retiro de Sitges.


Antonio Martínez Juarez pertany al Cor Literari Garraf. Un grup nascut a Sant Pere de Ribes que ha anat creixent, escampant arrels...
M’hi vaig incorporar farà uns cinc anys, amb motiu del recital que es celebra a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, pels vols de la Diada de Sant Jordi. Ho recordo com una de les millors experiències poètiques. No cal dir a nivell personal per l’acolliment i bones vibracions emocionals que he compartit amb tots ells i, com no, amb l’Antonio que s’ha brindat, més d’un cop, com a xofer per a tornar-me a Sitges.
D’un temps cap aquí, hem coincidit poques vegades. Compromisos, mandra...
Més tard, em ve al cap que m’he perdut quelcom que val la pena i em faig el propòsit de que no   sigui per la meva culpa que em tornin a posar una creu a la llibreta d’assistència...
Més són tant bona gent que sé que m’ho passen...que ens ho passen...per alt i que, com a bo, ens troben a faltar.
L’Antonio és una persona polifacètica del qual un anònim, va escriure en el Blog del Cor Literari:  Antoni, com sempre, ens sorprèn amb un exercici de superació literària. Com excel·lent arquitecte de la paraula, inicia la seva nova obra amb una solida cimentació. Esperem poder gaudir de més poemes de la seva nova creació “Décuplo Septenario”.
El seu primer llibre va ser publicat l’any 1980.
Ha estat guardonat en certàmens poètics com el Martí Pol i el Vicente Alexandre.
La Universitat de Barcelona i la Televisió de Catalunya convocà el concurs “Explícan´s la teva vida”;  la seva obra “Rellogats sota els estels” fou escollida com programa pilot.
“Retalls de llegenda”, és el nom de l’exposició de collages presentada a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, sota el pseudònim de Daitano, amb un notable i merescut èxit de públic i premsa.
També ha participat com artista gràfic a la Fira d’Art de Sant Pere de Ribes i a la Galeria Mas Pi de  Verges (Girona).
Ha intervingut en la Tertúlia Bohèmia del Roy amb el seu assaig anomenat “Historia de los sueños”.
L’any 2007 va presentar uns capítols de la seva obra en prosa “Naufrago en los fragmentos”, que es van aplaudir de molt bon grat. Com és costum, tot seguit va capejar les preguntes i raons dels tertulians fent gala de la seva faceta de bon comunicador.
De l’Antonio sabem que és un artista autodidacta, que s’empassa els llibres amb deler, que en sap un munt  de la màgia de les paraules i que les seves experiències personals són una font inesgotable, disposada a rajar sempre que la seva set li ho reclami.
L’Antoni ha aconseguit allò que tothom voldria: tenir un segell propi.
A nivell personal, i espero que em perdoni, crec que, aquí on el veieu, es deixa guanyar fàcilment, per la timidesa.
És per això que vull que es trobi còmode,  en un entorn proper i amigable...
No fos que s’ho repensi... Antonio, endavant!
Magda

Con estas palabras comenzó el encuentro semanal de Maga Altabella en el “Cafè de l’Art” del Retiro de Sitges.
Había expectación por la "reaparición" de DAITANO  despues de un prolongado  silencio. La expectación no fue defraudada pues Antonio nos deleitó con una cuidada selección de sus mejores cuentos que él titula “Cuentos sin cuento”. y que crearon un ambiente mágico. 
Es frecuente que los mejores autores nos dejen un tanto frios cuando oímos textos leídos o recitados por el autor, en el caso de Antonio Martínez podríamos decir que es todo lo contrario, que ganan. Antonio es un excelente rapsoda, con una excelente voz, gracia  y porte para estar ante el público; hasta se atrevió a cantar alguna estrofa de tangos populares que entusiasmaron al público asistente.
Gracias,  Antonio, por volver a deleitarnos con tus textos. Continuamos esperando oir de nuevo tu poesía.
Gracias,  Magda,  por tu trabajo,  por habernos traído a Antonio y por tu trabajo de “formigueta” que hace  posible que cada “dimecres” la poesía y la literatura puedan tener un nuevo espacio en Sitges. Sabemos que es complicado organizar cada semana un evento poético literario y tu lo estás consiguiendo en tus "Quedem al dimecres, al Retiro"

J. Ruiz  

No hay comentarios: